I TV-programmet Prylberget guidar jag Robin Paulsson i ämnet hållbar konsumtion. Varje program har en pryl som utgångspunkt som leder  till ett bredare perspektiv på hållbar konsumtion. Att mixa perspektiven individ- och systemnivå är nödvändigt eftersom det är först då vi kan göra skillnad. Som enskild individ är det svårt att åstadkomma stora förändringar, det måste till strukturella omställningar. Samtidigt har vi som individer förstås ett ansvar. 

Det här är inget pekpinneprogram. Förhoppningen är att några fler ska få lite mer insikt och kunskap om den konsumtionskultur vi lever i. Eller som Robin själv säger: ”För mig personligen har inspelningen av den här serien gjort att jag har blivit mycket mer medveten om hur vår konsumtion påverkas av saker som vi inte själva styr över, även om vi tror att vi gör det. Dessutom har jag insett hur himla svårt det är att bryta vanor.”

Programserien finns att se på UR Play!

Vi gjorde också några extra filmsekvenser som heter ”Prylberget diskuterar” där jag och Robin utmanar tittarna att börja ändra beteende och göra mer hållbara val i vardagen. Varje episod avslutas med en direkt fråga. Och HÄR finns ytterligare material för dig som vill utmana dig själv ännu lite mer!

Prylberget_poster_4x5