Redaktör för Antroperspektiv

Idag på World Anthropology Day känns det extra roligt att få berätta att jag och Haris Agic tar över som redaktörer på Antroperspektiv, Sveriges Antropologförbunds webbtidning.

Antroperspektiv är Sveriges första webbtidning som erbjuder antropologiska perspektiv på allt från spännande kulturella fenomen till aktuella händelser i dagens komplexa och diversifierade värld, lokalt och globalt. Våra skribenter är antropologer som har gedigna fälterfarenheter bland människor och på platser som ofta figurerar i nyhetsmedia och i den offentliga debatten. Alternativt har antropologerna som skriver här kunskap om ämnen som hamnat i medieskuggan men som likväl är viktiga för att förstå svensk såväl som global kultur, politik och vardagsliv.

Den första artikeln under vårt redaktörskap är briljante Ulf Hannerz som skriver om antropologi då och nu. In och läs hans text HÄR!

Antroperspektiv