Generation Greta i Den Digitala Draken

I avsnittet ”Shein & Ultra Fast Fashion” av podcasten Den digitala Draken intervjuas jag om den så kallade Generation Greta. Jag pratar om att det är farligt att benämna de unga som en enhetlig klump, nämligen Generation Greta. Det är en mindre grupp som kan sägas vara dedikerade en mer hållbar livsstil, majoriteten av de unga kan beskrivas som hyperkonsumenter. De kan väldigt mycket om hållbarhet och klimatförändringar, ren teoretisk kunskap, men eftersom de lever i konsumtionskulturen agerar de utifrån vad som är trendigt, vad som ger status och vad som är billigt.

Programbeskrivning: En ny mode-aktör har gett upphov till begreppet Ultra Fast Fashion. Kinesiska Shein har växt till att bli störst i USA inom lågprismode där man redan gått om spelare som Amazon, Zara och H&M . I det här avsnittet gräver vi i deras affärsmodell, hur deras tillverkningskedja ser ut och varför de har blivit så framgångsrika i väst. Vi diskuterar även om hur snabb konsumtion är kompatibelt med Greta-generationen och vad Ultra Fast Fashion innebär för svenska modebranschen.

Den Digitala Draken