Bokmässan 2020

I år fick jag den stora äran och glädjen att ”programleda” Utbildningsradions och Utgivarnas seminarier. Torsdagen den 24 september var det ”Uthängd eller skyddad” samt ”Krävs hårdare tag mot medierna?”. Och den 25 september samtalet ”Genomskåda – undvik att bli en nyttig idiot!”. Alla seminarier, samtal och intervjuer som sker inom ramen för bokmässan i år kan man gratis se på Bokmässan Play fram till den sista december i år. Logga in och njut av massor av spännande innehåll!

Uthängd eller skyddad – Tre erfarna publicister får lyssna till ett fiktivt händelseförlopp och snabbt avgöra om de ska publicera eller inte. Sedan fäller medieombudsmannen sin dom. Medverkande: Jan Helin, mediedirektör SVT, Karin Ohlsson, kulturchef Expressen, Stefan Eklund, chefredaktör Borås tidning samt Ola Sigvardsson, medieombudsman.

Krävs hårdare tag mot medierna? – Vad händer när medierna gör fel? Sedan 1 januari 2020 har vi en ny medieombudsman i Sverige. Uppdraget är att hjälpa människor och därmed upprätthålla förtroendet för medierna. Hur väl fungerar det? Är straffet för publicister som fälls tillräckligt hårt? Medverkande: Mårten Schulz, professor i civilrätt, Sofia Wadensjö Karén, vd UR samt Karin Pettersson, kulturchef Aftonbladet

Genomskåda – undvik att bli en nyttig idiot! – Ett samtal om vikten av att tänka efter och ställa frågor, om sanning, desinformation, kunskap, ansvar och skvaller. Medverkande: Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi, Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare VLT samt Sofia Wadensjö Karén, vd UR.

bokmässan2020