Kjellsorterat i Sveriges Radio

Jag och Kjell Eriksson har under två lördagar bjudit in lyssnare att ringa in sina klimatsmarta idéer i programmet Kjellsorterat som sänds i Sveriges Radio P4, ett program från UR. Lyssna här och här. I första programmet kom följande förslag: bygga en restaurang av sopor, införa skräpvakter som ger böter, krav på att man alltid ska ha en med sig en sopsäck för at kunna plocka skräp, gör el av Asiens och Afrikas sopor, inför ett 5-stegsprogram så att det blir lättare för alla och envar att spara 15% utsläpp. I andra programmet fördes dessa idéer fram: leva ett bya-liv för att vi värnar automatiskt om det nära, inför koldioxidkort så man ser in- och utsläpp, laga mat med solfångare, inte klipp-klipp-klipp utan väx-väx-väx, odla på gamla kläder, bada naken! Inte illa att det blev så många varierande förslag. Och det var så många som ringde in. Radio är kul, direktsänd radio ännu roligare!

P1000691